I was thinking

2011-10-31 @ 14:19:00 Kategori-Vackra ord och meningar Kommentarer (11)
        

Ljusgrå färg och nya knoppar

2011-10-31 @ 10:49:50 Kategori-Inredning Kommentarer (5)
Här kommer ett par bilder till på hallbyrån jag målade om. Man kan se knopparna lite tydligare på de här bilderna. Blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet! :) Vill ni se före och efter bilderna kolla här!
Sing like no one's listening

2011-10-30 @ 12:18:00 Kategori-Vackra ord och meningar Kommentarer (10)


Vi borde uppskatta och ta vara mer på livet och inte ta saker och ting för givet...


Auktion och jeanstyg

2011-10-29 @ 21:37:50 Kategori-Vardag Kommentarer (3)

Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen här nu i helgen. Har en del pågång och då blir tyvärr bloggen lite lidande. Idag har jag varit iväg hela dagen på välgörenhetsauktion. Det bestämdes lite hastigt i förmiddags att jag skulle med som sällskap. Det var en auktion med mest textiler och liknande saker. Det mesta var inte riktigt i min stil, men det var kul att följa det i alla fall! Men det kom en och annan sak som föll i min smak med. Till och med så att jag bjöd! Trodde aldrig jag skulle sitta och vifta och skrika på en auktion haha... Det var i alla fall en jättehäftig trasmatta gjord av olika jeanstyger. Tyckte det var lite kul. Dessvärre så kände jag att jag inte kunde höja mer så fick inte med mig den hem...

Av detta blev jag väldigt sugen på att gå på en auktion med mer möbler, gamla stolar och konst och sånt.. känns lite mer "riktig" auktion då.
Idag blev det mycket text! Men det får ni stå ut med :)

Idag får det bli en bild fotad med Iphonen och redigerad i Instagram. Tycker den passar idag :)Hallbyrån före och efter

2011-10-28 @ 12:18:00 Kategori-Inredning Kommentarer (18)
Här kommer före och efter bilder på hallbyrån jag målade om. Den fick en ljusgrå färg och nya knoppar. (Bilderna är inte de bästa, i princip fotade i ett mörkt rum haha, men ni kan se lite i alla fall)


(Det svarta på sidorna som ser ut som knoppar är skuggor)


I'll keep a part of you with me

2011-10-27 @ 19:34:57 Kategori-Vardag Kommentarer (12)

Nikon D7000 + AF Nikkor 50mm f/1.8D

Den här bilden är en utav dem första jag fotade när jag hade köpt min D7000.


Dagens lunch

2011-10-27 @ 17:41:25 Kategori-Matlagning Kommentarer (3)
Dagens lunch blev "Pasta carbonara med en Avocado och Philadelpiaröra/sås" på. Det blev riktigt gott så tänkte dela med mig av hur jag gjorde det. Men mängden av allt får man själv bestämma. En del vill ha mer eller mindre kött eller svartpeppar till exempel.Det du behöver till själva pastan:

pasta
bacon
2 äggulor
svartpeppar
salt
riven ströost, t. ex parmesan

Till Avocadoröran:

avocado ( jag hade bara en, det var till två personer)
phildelphiaost
creme fraiche
svartpeppar
salt

Skär baconen i småbitar och stek hårt i margarin. Koka pastan under tiden.  Blanda äggula, svartpeppar, salt och ströost i en skål. Blanda ihop pasta och bacon i en stor skål och ös därefter direkt på äggblandningen medans det är väldigt varmt.

Mixa avocado och blanda sedan med philadelphia, creme fraiche, svartpeppar och salt. Servera tillsammans med pastan!

Lätt som en plätt! :)


Håll koll med bloglovin'

2011-10-27 @ 11:48:51 Kategori-Bloggen Kommentarer (3)
Glöm inte att ni kan följa bloggen genom Bloglovin' om ni vill vara säkra på att inte missa när bloggen uppdateras. Ovanför menyn finns en länk till Bloglovin' eller tryck på bilden nedan för att komma dit och börja följa! :)


Önskar er alla en toppen dag! :)


Julsaker, inredningsdetaljer och dagens planer

2011-10-27 @ 09:32:27 Kategori-Inredning Kommentarer (2)
Igår var jag iväg en runda i stan och indhandlade lite saker till hallen. Det blev också en hel del tittande på julsakerna och det köptes vackra presentpapper och lite andra roliga saker...


Så dagens planer kommer blandannat innehålla att jag ska skruva upp de här dörrknopparna på en ommålad byrå och på några garderober. Ska se om jag kanske kan fixa före och efterbilder till byrån sen när den är klar.


Sen så ska jag också ta och sy upp de här panelgardinerna i lite lagom längd så att de passar till hallfönstret. Så jag hoppas på att symaskinen är snäll idag! För jag har verken lust eller tid med att den ska börja bråka med mig haha. Det är inte första gången i så fall...


I'll be the light to guide you

2011-10-26 @ 19:10:19 Kategori-Slott, borgar och ruiner Kommentarer (9)
Byggnader och omgivningar vid Marsvinsholmsslott.Små detaljer i matfotograferingens värld

2011-10-26 @ 17:24:45 Kategori-Inspirerande youtubeklipp Kommentarer (5)
Fotografering kan gå till på många sätt.. Satt och kollade på lite roliga klipp om fotografering i olika former. Här hittade jag en från en fotografering av mat. Dem pratar om att det är mycket jobb med ljus och detaljer. Och styling av maten!Styling av mat.. Det ser nästan lite roligt ut när dem går fram med en pincett och flyttar en matbit en millimeter typ. Frågan är hur stor skillnad det faktiskt gör på slutresultat egentligen? Men ja detaljer kan göra stor skillnad i många fall! Men frågan är vart man ska dra gränsen? Men hur som helst är det väldigt roligt att se hur det faktiskt kan gå till när det kommer att fotografera mat. En konst för sig.
Nergrävda bilar och tvätt på tork

2011-10-25 @ 21:10:59 Kategori-Slott, borgar och ruiner Kommentarer (10)

I somras var jag som sagt och kollade på Marsvinsholmsslott och skulpturparken som låg omkring slottet. Bilderna är på olika konstverk och skulpturer. (Tvätten är konst, ja.)I parken fanns väldigt många speciella konstverk. En del förstod man knappt att det var konstverk. Det var alla möjliga typer av grejer, traditionella, udda och oväntade. T. ex tvättlinorna med tvätt, man bara jaha... Men det var väldigt spännande! Det var många olika konstnärer som deltog med sina verk. Tyvärr har jag tappat bort listan med namnen på dem..


Bloggutmaningen

2011-10-25 @ 13:33:30 Kategori-Bloggen Kommentarer (16)
Jag har blivit utmanad av glasartad.blogg.se att avsluta de här fem meningarna och sedan skicka utmaningen vidare till fem andra bloggare.

1. När ingen ser eller hör mig… dansar jag runt i huset och tycker att det är världens bästa moves, och tänker att jag borde bli dansare... Jag tar gärna också några extra vändor inom köket och kontrollerar så jag inte missat något gott i kylskåpet eller i skåpen.

2. Jag går aldrig hemifrån utan… att först hämta mobilen och lägga den antingen i höger jeansfika eller i höger jackficka. Väldigt viktigt att den ligger på rätt plats så jag hittar den. Låser dörren!

3. Min blogg heter som den gör för att jag… heter de två namnen i mellannamn och jag tyckte att det passade bra som bloggnamn (mina andra ideér var redan upptagna... Dem innehöll också Stina..)

4. Om jag vågade skulle jag… färga mitt hår.. och åka helt ensam till typ Skottland, Nya Zeeland eller någon annan häftig plats med fin natur och vackra miljöer. Och då skulle jag våga ta mig fram själv med engelska, bussar, tåg, flyg osv.. Och inte hamna fel!

5. Om tio år kommer jag att… jobba på stora filmproduktioner och ha egen lägenhet/hus med kärleken i mitt liv. Och på fritiden hålla på med det jag känner för just för stunden!

Och så skall det här skickas vidare till ytterligare fem bloggar, jag utmanar:

unknownplaces.blogg.se

smam.blogg.se

sagaphotos.blogg.se

sannakumlin.blogg.se

fookus.blogg.se

 

Spegel spegel...

2011-10-25 @ 12:35:00 Kategori-Inredning Kommentarer (3)
I somras så blev det ett besök till Ikea för att inhandla lite saker och få lite inspiration. Nu längtar jag bara efter min egna lägenhet.. Med mig hem fick jag en massa fina saker för en ynklig summa pengar! Så nog gjorde jag kap. Lite stolt över hur ekonomisk jag var trots att jag frossade i fina saker. Fick med mig nästan ett helt kök hem kändes det som..

Bilderna är från ikea.se

Med mig hem fick jag blandannat speglen som är till vänster på bilden. Det är ju sådana där jätteklassiska speglar som typ funnits genom alla tider. Så jag var bara tvungen att köpa den. Ni vet en med en normalsida och en förstorande sida på spegelglaset. Den kostade bara 49 kr så det var det värt. Och "silverfärgat" går alltid hem hos mig. Lätt att inreda med och passar till det mesta. 

Men kollade också på den ni ser till höger. Den har ett litet fat runt foten där man kan lägga småsaker. Den är lite mer genomtänkt i formen och hur den ser ut. Men det syntes på priset med. Så jag höll mig till den enkla klassiska.
Marsvinsholmsslott

2011-10-25 @ 08:54:37 Kategori-Slott, borgar och ruiner Kommentarer (8)

Bilderna kommer från Marsvinsholmsslott som ligger i Skåne en bit ifrån Ystad. I slottsparken fanns också en stor skulpturutställning med massor av fina, roliga och lite udda konstverk. Ska försöka lägga upp bilder från det med sen.

Under sommaren har jag varit och besökt lite olika slott. Ett av dem är Marsvinsholmsslott. Det började byggas under 1640-talet för att vara ett vackert renässansslott. Slottet byggdes av Otto Marsvin. Tyvärr så kunde man inte gå in, det var lite tråkigt, men det var väldigt vackert att se på och det var väldigt fina omgivningar och vi vandrade genom skulpturparken och fick se många intressanta tankeverk.


The Hillywood Show

2011-10-24 @ 16:40:26 Kategori-Inspirerande youtubeklipp Kommentarer (4)
Här är tre videklipp som verkligen inspirerar mig och som jag tycker är riktigt grymma! Dem som har gjort och regisserat filmerna är två systrar som heter Hilly och Hannah Hindi. Dem verkar under namnet The Hillywood show. 

Ni måste se det! Så otroligt bra ideér och bra gjort, allt från filming, kostym, miljöer och efterarbetningen. Vill ni läsa mer om dem så gå in på  www.TheHillywoodShow.com. Jag vill bara sätta igång och filma och planera med en gång när jag ser sådant här. Kliar i fingrarna av kreativitet! Och just de här klippen kan jag se hur många gånger som helst tror jag.

 
Detta klippet är en parodi på första delen av sista Harry Potter filmen. Väldigt komisk och rolig och
den har några riktigt bra scener som lyfter allt det andra ännu mer! Hoppas inte ni är rädda för ormar..


 
Detta är Behind the scenes material från när dem gjorde Harry Potter parodin. Det är en lite längre
film detta. Men helt klart värt att se hur dem jobbar och hur dem har lyckats få ihop allt. Jättkul att se!

 
Här är en parodi av Eclipse från Twilightserien. Dem har även gjort parodier av Twilight och New Moon.
Men detta är helt klart den bästa hittills. Den har en väldigt bra balans och återigen kan jag bara säga
grymt bra jobb! Bättre ni kollar själva och får se hur snyggt det är. Om man vågar säga det, så tycker
jag typ att det är sååå mycket bättre än filmerna på något vis haha.


Iphonekonst

2011-10-24 @ 12:55:00 Kategori-Iphonefotografier Kommentarer (8)
Min mobil är i stort sett alltid med mig, bortsett från några få irriterande stunder när jag glömmer ta den med mig, när jag verkligen skulle behöva den. Men i och med att den är med i stort sett hela tiden är det ofta den som får dokumentera vackra miljöer och ögonblick..

Fotona är tagna med Iphone 4 och redigerade i Instagram.

Tycker det är tråkigt att mobilfoton är så underskattade. Har själv varit lite negativ till det tidigare.. Men nu har jag upptäckt charmen med det. Man behöver inte alltid ha bilder som är fotade med systemkameran och som har en superbra bildkvalité. Det är ändå du som tar fotot med din mobil, precis som med din vanliga kamera. Fångar känslan. Bestämmer vinklar och motiv. Några av mina favoritbilder är faktiskt tagna just med min iphone. Tror det kan vara en bra tanke att ha med sig. Plus att "pressen" att ta bra bilder blir mindre och det kan bli roligare att leka runt lite med mobilen ibland!


Höstens färger

2011-10-24 @ 09:24:14 Kategori-Naturfoto Kommentarer (4)
Här är lite bilder från en av de senaste fotorundorna. Nu känns det verkligen som att hösten är här på riktigt. Mysiga hemmakvällar framör brasan. Spelkvällar. Filmkvällar.. Sitta inne och lyssna på när regnet slår mot rutan.. Jag gillar det :)

Vildsvin och spelkvällar

2011-10-22 @ 22:23:16 Kategori-Vardag Kommentarer (4)


Detta har varit en lång dag och nu längtar jag bara efter sängen. Har tyvärr inte hunnit uppdatera bloggen. Blir mer i veckan :)

Dagen har blandannat bestått av långpromenad i skogen, laga middag och mysig spelkväll med familjen! Mycket bra kväll. Men det mest spännande var nog när jag såg ett vildsvin för första gången i dagsljus i mitt liv haha. Det sprang rakt över vägen när vi kom med bilen mitt på dagen idag. Det var faktiskt lite spännande :)


Fotografier från förra sommaren

2011-10-21 @ 08:49:29 Kategori-Djurfoto Kommentarer (16)
Satt och kollade igenom min hårddisk och porträtt/hästmappen och hittade bland annat de här bilderna. Dem fotades förra sommaren. Det var en period med väldigt mycket fotograferingar av hästar. Nu var det väldigt längesedan jag fotade det dock. Lite synd på sätt och vis för det är rätt kul, utmanande men samtidigt tacksamt när det väl går som det ska. 
 Bilderna är fotade med min D60. Det är den som har fått varit med om alla hästfotograferingar. En trogen följeslagare har den varit ;)Sofiero - slottet inifrån

2011-10-19 @ 18:48:52 Kategori-Slott, borgar och ruiner Kommentarer (9)
Här kommer lite bilder innefrån Sofiero när vi var där och kollade. Delar av rummen kunde man se hur det hade varit möblerat, andra rum var det enbart tavlor med bilder, text och allmänt fakta om slottet och kungafamiljerna.
Fast tog bara med bilder från de möblerade rummen här.Slottet var mycket mordernare och vardagligare än vad jag först hade väntat mig. Mestadels var det väldigt ljusa rum med stora fönster som vette ut mot trädgården. Sen fanns det nåt enstaka rum som kändes lite mer gammaldags i färgerna, som bild 3 visar.

Näst sista bilden med de två små blå stolarna och den lilla servisen är egentligen väldigt små. Bakom stolarna kan ni se golvlisten och jämföra höjden. På sista bilden med sängen kan ni också skymta en av stolsryggarna i nedre kanten. Det blev rätt snyggt på bild. Lurar ögat lite.


Sofiero slott exteriört

2011-10-19 @ 17:31:14 Kategori-Slott, borgar och ruiner Kommentarer (5)
I somras besökte jag Sofiero slott, när vi var i Helsingborg. Jag brukar ofta ha som önskemål att få besöka något slott när vi åker iväg. Gillar historiska platser... Och självklart var kameran med. Men lyckades faktiskt fota lite lagom för en gångs skull så att jag verkligen han uppleva slottet utan att se det genom kameran hela tiden... Men här är några av bilderna som jag fotade från utsidan.Sofiero slott byggdes 1864 av kronprins Oskar för att ha som sommarställe. Senare så får Oskars sonson och hans fru slottet som bröllopsgåva. Inte dåligt precis... Det är jättevackert att gå där och kolla på det och tänka sig tillbaka sig till den tiden.

Runt om slottet anlades under Gustaf Adolfs och Margaretas tid fina parker och trädgårdar. Bakom slottet finns en enorm rhodedendron plantering. Jag vet inte om det är den största i Europa.. Men den är väldigt stor och är väldigt omtalad i samband med slottet. I trädgården finns också ett stort växthus med mängder av vindruvor som hängde från jättegamla vindruvsstockar. Låter konstigt att bli helt fascinerad av vindruvor. Men ni som har sett det vet vad jag menar.

Tycker du att det är spännande att besöka och se slott så är helt klart Sofiero ett ställe att besöka. Kommer lägga upp ett inlägg med bilder från när vi var inne i slottet med. :)


Nytt utseende på bloggen

2011-10-19 @ 09:57:01 Kategori-Bloggen Kommentarer (8)
Nu har jag varit i farten igen. Kunde inte låta bli att börja på en ny bloggdesign. Det är ett bra tidsfördriv och roligt att pyssla med. Det känns som att den här blev lite mer stilren än den andra. Ser ni inte den nya tryck F5 så ska det funka.


Bilden är från i sommras.

En vacker sommardag i Mölle

2011-10-18 @ 10:03:25 Kategori-Arkitektur Kommentarer (4)

I sommras så åkte vi till Helsingborg på en liten minisemester, då tog vi en dag och körde till Mölle. Det var en riktigt vacker by ( eller vad man nu ska kalla det). Massor av fina hus, båtar och vyer. Det kändes knappt som att man var i Sverige längre när man såg kullarna och träden som tornade upp sig över vattnet. Det var helt klart värt att åka dit! Det blir ett litet avbrott med sommarbilder istället för höstbilder idag. :)


Nevnarien som tecknad

2011-10-17 @ 18:39:30 Kategori-Tecknat & målat Kommentarer (3)
                    


Idag så bestämde jag mig för att det var dags att ta fram skisspennorna, som jag inte velat röra på jättelänge. Just när det kommer till att teckna och måla så har jag ett rätt dåligt tålamod och är fruktansvärt kritisk till allt jag gör, vilket ofta slutar med ett ihopknycklat papper... Men idag bestämde jag mig för att färda det jag höll på med. Bestämde mig för att rita Elin Kero för att det är en bloggerska jag följt väääldigt länge och får mycket inspiration av! :) De flesta i fotovärlden känner nog till henne. Men gör du inte det, kolla! Hennes blogg heter Nevnarien.se.

Resultatet blev helt okej med tanke på att jag inte ens minns senast som jag rörde en skisspenna.. :)
I can´t explain in any other way

2011-10-17 @ 16:18:00 Kategori-Naturfoto Kommentarer (0)

      
      s1/250 F/9 ISO100

Jag är riktigt svag för solnedgångar och soluppgångar. Så jag kan ju säga att det finns riktigt många sådana bilder i mitt arkiv.. Det är så vackert och rofyllt och varje solnedgång känns speciell.Studiofoto av mat II

2011-10-17 @ 09:56:55 Kategori-Studiofoto Kommentarer (3)

             
        
Här kommer ytterligare några bilder från när jag fick för mig att fota lite studiofoto hemma. Det var faktiskt riktigt roligt att testa sig fram och bygga upp det själv. Kanske skulle ta och göra det snart igen... Fast med nåt annat... Tips på vad man kan fota?


Sunset and sunrise

2011-10-15 @ 20:46:14 Kategori-Vardag Kommentarer (5)

Idag blir det ett litet mobilinlägg, har haft fullt upp hela dagen med olika ärenden och grejer jag hittat på så har inte ens haft tid att ha datorn igång. Bilderna är fotade med Iphone 4.

Ha en bra lördagskväll! :)


Inredningsdetaljer- knoppar

2011-10-14 @ 16:45:51 Kategori-Inredning Kommentarer (5)

Bilderna kommer från Countrybymail.se.

       
       

Jag har under senaste dagarna funderat på att göra om en byrå. Tänkte måla den och sätta dit nya knoppar, istället för dom vanliga klassiska träknopparna. Och av en slump så hittade jag dem här på Countrybymail.se och jag var tvungen att visa dem. Fanns massa olika och alla var väldigt charmiga och hade en härlig stil!

Blir det av att jag gör om byrån eller nåt annat som jag behöver knoppar till så är det bud på att köpa dem.


Quorn och paprikagryta

2011-10-14 @ 16:07:00 Kategori-Matlagning Kommentarer (2)

       

Ytterligare ett recept från receptboken jag gjorde under gymnasiet.

-1 röd paprika
-10 körsbärstomater
-5 normalstora champinjoner
-150g Quornbitar
-2 msk margarin
-1 dl vatten
-svartpeppar
-salt
-1 tsk oregano
-2 msk smaksoja
-2 dl grädde

 Stek quornbitarna i margarin i en stor stekpanna eller stekgryta. Skär champinjonerna, tomaterna och paprikan i tunna skivor och fräs tillsammans med quornbitarna några minuter. Tillsätt vattnet och låt puttra ca 5 minuter. Tillsätt oregano, salt och svartpeppar. Häll i smaksojan och rör om. Blanda i grädden och låt småkoka i ca 5 minuter.


 Serveras tillsammans med ris.All I know is that it feels like forever

2011-10-14 @ 10:00:00 Kategori-Arkitektur Kommentarer (1)


Nikon D7000 +Nikkor AF 50mm F/1.8D, s1/500 F/1,8 ISO100

Toast med tomat och fetaoströra

2011-10-13 @ 18:14:20 Kategori-Matlagning Kommentarer (5)

        

Under gymnasiet gjorde jag som projektarbete en receptbok. Detta är ett av recepten som var med i boken. Tänkte att jag kunde dela med mig av det. Det ser kanske inte ut som någon toppen rätt på bilden, men det är riktigt gott! (Varning för övertydlig text haha..)

- 8 formfranska skivor
- 100 g fetaost
- 2 msk creme fraiché
- persilja eller basilika
- 1 tomat
- svartpeppar
- mjukost med smak av soltorkad tomat
- margarin

 Sätt igång smörgåsjärnet och förbered under tiden ingredienserna. Rör samman fetaost och creme fraiche i en skål. Skiva tomaten i tunna skivor. Finhacka persiljan/basilikan. Bre ett lager med mjukost på en skiva formfranska, bre därefter på ett lite tjockare lager med fetaoströra. Lägg därefter på ett par tomatskivor, en nypa av persiljan/basilikan och lite svartpeppar efter smak. Lägg på en skiva bröd över. Ta lite margarin på båda sidor av mackan. Lägg in i smörgåsjärnet i några minuter. För att de första inte ska bli kalla medan de andra ligger i järnet, kan du lägga de i en form i ugnen på 100 grader.

 När alla är färdiga delar du de i trekanter och servera med lite sallad vid sidan.Typ inspiration sökes eller nåt i den stilen

2011-10-13 @ 15:57:19 Kategori-Vardag Kommentarer (1)
     
       
       

Känns som att all inspiration och allting bara togs ifrån mig nu när jag så gärna ville ha den. Orättvist. Men jag tänker inte ge mig, jag håller på att fixa lite med en ny bloggdesign, denna var egentligen tillfällig som jag har nu, för jag ville inte att den skulle stå utan tills jag fått ihop en jag trivs på riktigt med. Förhoppningsvis så lyckas jag. Men är lite kluven på hur det ska se ut...
Höstpromenader med kameran i handen

2011-10-13 @ 09:31:11 Kategori-Naturfoto Kommentarer (3)
           
            
           
           

Har varit ute på några fina fotorundor med en vän senaste veckorna. Här är lite bilder från en av dem. Tanken var att vi skulle dokumentera hösten lite, men blev inte riktigt så mycket löv som vi hade tänkt oss kanske. Men fina bilder blev det i alla fall. Hade tänkte lägga upp några fler, men det krånglar med att ladda upp dem. Så det får bli såhär till en början.


Back in the days

2011-10-12 @ 17:49:06 Kategori-Naturfoto Kommentarer (0)
      
        
       
       

Satt precis och kollade igenom lite gamla foton på min hårddisk. De här bilderna är från min mer extrema svartvita period. Älskar svartvita bilder och väljer ofta svartvitt nu med. Men då var nästan varenda bild svartvit och jag missbrukade nästan det. Men tycker att ljuset och skuggorna blev rätt bra i dem. Det är kul att kolla tillbaka lite på gamla bilder och se om man har förbättrats något.

Bästa fotomodellerna genom tiderna

2011-10-12 @ 10:26:40 Kategori-Djurfoto Kommentarer (2)
          
           
          
          

Får är verkligen tacksamt att fota. De fastnar på bild och vilken utstrålning som finns bakom all den där ullen haha. Ja ni får stå ut med massa fårbilder. Det är det jag lyckas bäst med tror jag. Man kanske skulle ta och skaffa sig en gård med får i framtiden...


Mönstrade tyger och knappgömmor

2011-10-12 @ 09:03:17 Kategori-Inredning Kommentarer (0)
       
        
        

Häromdagen när jag inte hade något att göra på kvällen, i samband med att jag hade hållt på med det andra rummet så bestämde jag mig för att ta vara på lite överblivet tyg. Jag satte mig och sydde ett par nya kuddfodral till kuddarna i soffan. Hittade också ett knapprör långt inne i ett skåp, så valde ut några knappar som fick pryda kuddarna. Älskar mönstret på kuddarna och de passar perfekt i soffan. Som sällskap fick dem också en fleecepläd i matchande färg. Perfekt nu till hösten.

Dessvärre fick symaskinen sätta livet till. Den började ryka och typ brinna strax efter jag var färdig! Men den var gammal.. Så nu lånar vi en annan tillsvidare.


Följ mig med Bloglovin'

2011-10-12 @ 08:29:21 Kategori-Vardag Kommentarer (0)

Nu kan ni Följa mig med Bloglovin'!

Fotona är fotade förra hösten. Det var fina dagar med varm choklad med grädde och fina höstpromenader i naturen. Denna hösten verkar vara och bli minst lika fin! :)         
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3082468/stinapauline?claim=wzgk3yybbc6">Följ min blogg med Bloglovin</a>


Kamerautrustning - Nikon

2011-10-11 @ 12:38:10 Kategori-Vardag Kommentarer (2)

          
         
         
          

På listan av kamerautrustning finns:

Kameror: _________________________________________________________________________                                                                                                       
       

Nikon D7000 - Införskaffades i slutet av sommaren
                         2011. Underbar kamera!

Nikon D60 -     Min gamla kamera som även nu får hoppa in som
                        reserv ibland. T. ex nu när jag fotade dessa kamerabilder.
                        Den har varit en trogen följeslagare som följt med på många 
                        äventyr.

Nikon
Coolpix P3 -    
Min första egna kamera. Den får följa med då det inte
                         lämpar sig att ha med sig någon av systemen. Fick dock
                         inte vara med på bild.Objektiven:                                                                                             ____                               ___           AF Nikkor 50mm f/1.8D -
Otroligt bra objektiv. Älskar skärpedjupet
                                          och blev mitt favoritobjektiv så fort jag
                                          testade det första gången.
                                                          
AF-S Nikkor
55-200mm 1:4 -5.6G -     
Bra zoomobjektiv som främst har 
                                          fått följa med på hästsport, som jag
                                          fotade en hel tidigare på olika tävlingar.
                                         Ger väldigt fina färger och är trevligt
                                         att jobba med.

AF-S Nikkor 18-55 -        Objektivet som följde med när jag köpte
                                          D60:n. Inte världens bästa objektiv om
                                          man jämför med mina andra.
                    

Övrigt:_________________________________________________________________________

Manfrottostativ                      

Ministativ                                    

Minneskort
 (2 GB, 8GB, 16GB )

Fjärrutlösare, Filter m.m.                                                                           


                                                     


Gammalt och nytt

2011-10-11 @ 09:03:54 Kategori-Inredning Kommentarer (1)

        
        
         
        

Under ett par veckors tid har jag hållt på att måla om ett rum här hemma. Tog längre tid än vad jag hade väntat mig med allt pyssel med spackel, slipning och lister. Men det har varit riktigt kul att få det iordning och nog har jag inte kunnat klaga på att jag varit uttråkad och inte haft något att göra. Och efter att samma tapet suttit på vägen i närmre trettio år så känns det som att det är dags att ta tag i det...

På bilderna kan ni se några detaljer från rummet. En del är nyinköpt, en del hade vi innan och vissa grejer har letats upp i gamla gömmor. Nu pryder allt sin plats.

Nu funderar jag på vad nästa projekt ska vara...

Får i fårhagar...

2011-10-10 @ 18:59:47 Kategori-Djurfoto Kommentarer (1)
     

       
       s1/160 F/6.3 ISO200

       
       s1/125 F/7.1 ISO200

Jag har kommit fram till att får nog är ett av mina favoritdjur. De är söta, roliga och lite småknasiga. De här bilderna tog jag förra året i en fårhage, häromdagen var jag och hälsade på samma får igen under en fotorunda med en vän. Så det kanske kommer upp ytterligare fårbilder :) Den senaste gången var de väldigt snälla till skillnad från förra gången när dem var påväg ut genom grinden...

 Dessa är tagna med min D60. De som jag fotade häromdagen är med min nya D7000, som jag fortfarande håller på att lära mig. Det var en större omställningen än vad jag trodde att det skulle vara. Men det är kul att byta upp sig lite och vad jag har längtat efter att kunna köpa den ! :)

Studiofoto av kryddor och mat I

2011-10-10 @ 18:35:34 Kategori-Studiofoto Kommentarer (0)
     

       
        
       
        Nikon D7000 + Nikon objektiv AF 50/1,8D, s1/4s F/3,2 ISO100

      
För ett par veckor sedan var jag riktigt uttråkad och visste inte vad jag skulle göra. Det var kallt och regningt ute. Men sen fick jag någon idé helt plötsligt att jag skulle rigga upp en ministudio och fota kryddor. Det resulterade i att jag fortsatte i att fota en hel rad av olika ätbara produkter. Det var väldigt roligt och jag fick att göra kan jag säga. Innan jag hade lyckats hitta papper, tyger och lampor för att det skulle fungera hade det redan gått en lång stund. Det såg kanske inte ut som världens snyggaste studio precis, haha. Men jag tycker helt klart att bilderna blev godkända!


A dream is a wish your heart makes

2011-10-10 @ 18:02:41 Kategori-Vardag Kommentarer (0)
                               

             image descriptionimage description
            
             Fotade med Iphone 4 och redigerade i Instagram


Efter mycket om och men har jag nu startat en ny blogg. Hoppas att ni ska tycka om den och titta in här då och då. Då blir jag mer än glad. Bilderna i detta inlägget är fotade med min Iphone som alltid är med mig. Den agerar reservkamera då jag inte har systemen med mig. Blir visserligen inte samma kvalité, men det är härligt att gå och fota lite spontant och redigera med mobilen.

Det kommer med säkerhet dyka upp mer Iphonefoton :)
Jag som driver bloggen är en tjej på 19 år som har ett väldigt stort intresse av blandannat foto, film, design och inredning. Har också en förkärlek till slott och solnedgångar.

Alla bilder på bloggen är fotade av mig (om inget annat står).
Och du får ej ta bilder utan mitt tillstånd.