Mobilblogg - sockar och storm

2011-11-29 @ 12:53:28 Kategori-Vardag Kommentarer (11)

Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen. Bloggen har bara kommit lite vid sidan av några dagar. Har behövt pausa lite.

Det som har hänt dem senaste dagarna är adventsmys, storm, strömavbrott, städande och massa tankar snurrande i huvudet. En kort sammanfattning av allt.

Och ja jag gillar mysiga sockar! :D det är jag idag haha.
Uppdatera för att se designen

2011-11-24 @ 18:29:13 Kategori-Vardag Kommentarer (23)

Som sagt har jag bytt ut designen mot en julig istället. Blev nästan lite för julig och rörig haha. Men det är väl så julen är! Ser ni inte den? Tryck F5!

Men... Nu har jag lust att göra ytterligare en ny design. Det är typ som ett beroende att designa. Och jag vill hela tiden göra bättre. Vi får väl se vad jag hittar på :)

Bilden är från häromdagen när jag var ute och promenerade.


Vampyrer och tandläkare

2011-11-24 @ 15:45:46 Kategori-Inspirerande youtubeklipp Kommentarer (2)
Jag har aldrig följt The Vampire Diaries.. Men just denna veckan så har jag satt mig vid tvn och ätit frukost och av slump slagit på det. Och i brist på annat att kolla på så har jag suttit där varenda morgon denna veckan haha..

Det jag skulle komma till är att jag har tidigare bloggat om The Hillywood show och deras parodier av filmer osv. Vill du läsa mer eller se det jag har bloggat om dom tidigare, kolla här. Nu har jag i och med att jag sett några avsnitt av The Vampire Diaries upptäckt The Hillywood shows parodi av serien. Lika snyggt gjort som vanligt. Och lika galet haha. Ta en titt på den.En månad kvar till julafton

2011-11-24 @ 10:27:51 Kategori-Vardag Kommentarer (4)
Idag är det en månad till julafton och till helgen är det första advent. Det firas med att jag har lagt in en ny juldesign som jag pysslade ihop igår. I morse när jag steg upp var en julstjärna i fönstret tänd och jag kände första riktiga julkänslan. Nu börjar det riktiga julklappsletandet och julklappspysslandet. Man kan börja räkna ner till julafton. Göra julgodis.  Alla spännande och mysiga filmer och julfimer börjar gå på tv. Man vet inte längre om det är grönt när man kollar ut genom fönstret eller om det ligger ett täcke med glittrande snö...

Bilden är från förra julen.


Te, photoshop och designplaner

2011-11-23 @ 16:14:24 Kategori-Bloggen Kommentarer (5)
idag är en sån där tradig dag. Egentligen skulle jag bara vilja gå och lägga mig och sova bort hela dagen. Men istället för att göra det så sitter jag och leker lite i photoshop och dricker te.

Jag har faktiskt börjat smida på lite grejer att ändra i designen här inför advent och jul. Bilden ni ser är en suddad version på hur headern kanske kommer se ut. Men jag har ingen aning alls hur jag ska göra ännu. Antagligen börjar jag på något helt nytt.. Blir ju lätt så men... Det märker vi haha.


Tips - Gör egen müsli

2011-11-22 @ 14:25:17 Kategori-Matlagning Kommentarer (6)
Igår så fick jag för mig att jag skulle göra egen müsli. Var sugen på något och var samtidigt trött på alla köpta müslisorter så tänkte varför inte.. Jag bara testade mig fram. Nedan kan ni se vad jag hade i. Det blev riktigt gott!

I müslin hade jag:

-
Havregryn
- Mandel
- Hasselnötter
- Torkade tranbär
- Solroskärnor
- Blomhonung

Sätt ugnen på ca 150 grader.

Hacka nötterna och mandlarna väldigt lätt och blanda bara alla ingredienserna på en plåt. Ringla över lite blomhonung och rör om så att det klibbar ihop lite. (Det behövs inte så mycket honung.)

Nu var jag ju så smart att jag inte hade koll på hur länge jag hade det inne. Men måste ha varit runt 20-30 min. Man får hålla lite koll så att det inte blir bränt. Det ska bara rostas och få en lätt gyllene färg.

Perfekt till mjölk, yoghurt eller fil.


Soluppgång

2011-11-18 @ 10:46:14 Kategori-Naturfoto Kommentarer (30)
Bilder från i somras när jag var uppe tidigt tidigt och fotade soluppgången med en kompis. Det var så tidigt att jag funderade på att inte ens gå och lägga mig. Men jag fick ett par timmars sömn innan i alla fall. Det var värt det. Det var jättevackert. Bilden gör det dock inte rättvisa.

I want you to know

2011-11-17 @ 16:09:35 Kategori-Vackra ord och meningar Kommentarer (7)


Jag var påväg att börja skriva värsta långa texten här, men i samma stund som jag började var det som att jag inte kunde få ner det i ord...  Alla idéer, tankar, minnen, drömmar och önskningar snurrar hela tiden runt i mitt huvud.  Ibland önskar jag att jag inte tänkte så himla mycket utan kunde försöka få det att hända istället och inte bara sitta och fundera över allt... Inget händer av sig själv...Photoshoptips - Var inte rädd för att leka med färger

2011-11-16 @ 17:16:47 Kategori-Photoshoptips Kommentarer (11)
Jag har skrivit ner lite tips till er där man kan avända sig av för att få fram färger lite mer i sitt bildredigerande. Tips som kan lyfta och göra en bild så att den får det lilla extra. Jag har länge varit fast i att redigera bilder efter ett bestämt mönster och gått efter en speciell norm. Level, contrast, skärpa, vinjettering osv. Nu har jag lyckats släppa lite mer på det och gå ifrån "hur det ska va". För det finns inget hur det ska vara. Foto är konst. Och konst kan vara precis hur man vill och känner. Så här kommer några tips på hur du kan använda dig av mer färg i dina bilder helt enkelt och inte vara rädd för att exprimentera lite.

Svartvitt foto med "färgstick"Istället för att alltid köra på helt klassiska svartvita foton så kan du lägga in ett färgstick. Du kan få bilden att se varmare respektive kallare ut genom att göra så osv. Du kan också få fotot att kännas äldre genom att jobba med de här typerna av effekter. Just i detta fotot har jag börjat med lite helt vanliga traditionella korrigeringar i Levels och Curves för att lägga en bra grund.

Efter att jag har gjort det går jag in på ikonen som jag har ringat in på första bilden nedan. (Ett tips är att i största möjliga mån använda dig av att gå in i inställningarna genom den ikonen, för då får du automatiskt alltid  en mask. Slipper du ett extra steg som du kan behöva göra i vissa fall när du kan behöva maska fram saker.) När du går in där får du upp listan som är på bild två, där väljer du Black & white.

När du är färdig med det går du in på samma ikon fast du väljer Photo Filter denna gången. Då kommer rutan upp som bilden längst till höger visar. Där kan du välja vad du vill ha för färg på ditt filter. Du kan välja mellan mellan filter som redan finns där eller själv ta fram en färg som du önskar att lägga på. Avsluta med att bestämma density. Det avgör hur stark effekten på bilden ska vara.

Förstärka och ändra färger


 
Detta tipset tycker jag är roligast att använda till t.ex blombilder. Har gjort ett rätt extremt exempel här för att man ska se ordentligt. Det kan bli väldigt roliga effekter och ge bilden en helt annan känsla. Som vanligt har jag börjat med att göra lite grundkorringar. Det får man göra efter lite känsla i t.ex Levels och Curves. På denna bilden jobbade jag bara lite i Curves.

När du är färdig med grundkorrigeringarna går du in på samma ikon som jag skrev om i exemplet tidigare. Har ringat in ikonen på första bilden här under. Sen väljer du Color Balance från listan som kommer upp (bild 2.) Då kommer rutan upp med de olika färgreglagen (bild 3). Nu är det bara att dra och leka fram en bra kombination. Lägg märke till att det finns både Shadow, Midtones och Higlights som du kan ändra i. Det innebär att du ändrar olika "delar" i bilden. Jag rekommenderar att ändra i alla. Men det är bara att testa sig fram och se vad man tycker bli snyggast, det är inte alltid säkert att det är snyggast att ändra i alla.

Få en detalj i din svartvita bild i färgAtt ha detaljer i en svartvitbild är populärt i perioder och kan vara riktigt snyggt i vissa foton. En del foton är svårare att göra det på en andra. T. ex så är ju ett träd väldigt svårt att maska fram och betydligt mer tidskrävande. Det mest tacksamma är raka och hårda linjer i bilderna.

Jag började med att göra lite grundkorrigeringar i Curves sen gick jag in på ikonen (inringad på bild 1 nedan) och fick fram listan (bild 2) och valde Black & White. Här kommer fördelen som jag nämnde tidigare. Genom att välja Black & White direkt på ikonen som ligger under lagrena så får du automatiskt en mask (inringad på bild 3). Nu så ska du välja penslen (bild 4) och sen ska du kontrollera att du har svart och vitt (bild 5) som färgval. Se till att du har maskrutan (bild 3) markerad.

Nu är det bara att börja måla bort den svartvita effekten från dem partierna som du vill ha i färg. Om du målar med svart färg målar du bort den valde effekten. Om du målar med vitt så målar du istället fram den svartvita effekten igen. Kortkommandot för att växla mellan svart och vit pensel är X. Det är bra i fall du vill att det ska gå snabbare och det ska bli lite effektivare.


Hope and memory

2011-11-15 @ 17:39:09 Kategori-Vardag Kommentarer (20)
Idag vaknade jag upp trött och inte alltför positiv efter några nätter med lite sömn och jobbiga drömmar. Men framåt dagen träffade jag My och vi drog iväg på fotorunda. Det var skönt att få komma ut lite. Känner dock att jag inte var så seriös i mitt fotograferande idag, fotade både springandes och från en gunga. Tror jag hade kunnat spendera hela dagen på den gungan haha. Bara sitta där och filosofera. Tror jag överlag blev lite väl glad för att vara tillbaka på en "lekpark" efter så många år.. Men det var kul. Fick också en julklapp inhandlad med.Förövrigt lyckades jag radera hela detta inlägget. Var tvungen att skriva om hela... Funderade ett tag på strunta i det. Men jag gav mig inte!  Nu lyssnar jag på musik och funderar på vad jag ska hitta på.

Arlandria - Foo Fighters


Think I have found my place

2011-11-12 @ 16:18:30 Kategori-Naturfoto Kommentarer (10)
Jag hittade lite bilder jag har glömt att visa. Bilderna är fotade vid Stenshuvud i Skåne. Jag ville knappt gå därifrån.. Det var så vackert, magiskt och rofyllt nåt vis.


Nya designen klar

2011-11-12 @ 15:30:56 Kategori-Bloggen Kommentarer (2)
Har suttit större delen av dagen fram till nu med att färda den nya designen. Vissa saker är helt nya. T.ex så har jag planerat om hela storleken för att det skulle passa bilderna lite bättre. En del har jag behållt som jag tyckt om eller helt enkelt bara uppdaterat det lite. Hade egentligen velat lägga ytterligare lite tid på det.. Men är rädd för att det blir värre av att överarbeta det. Får se lite hur länge jag har kvar den eller vad som händer...

Ser ni inte den nya designen så tryck F5.

Före: (Obs. Blev något fel på bilden nedan, så den ser uttöjd ut.)
Efter:Jobbar på nya bloggdesignen

2011-11-11 @ 11:54:16 Kategori-Bloggen Kommentarer (6)
Just nu håller jag på att pyssla och koda en ny design till bloggen. Jag vet dock inte riktigt hur nöjd jag är haha. Så kan hända både att jag börjar på en helt ny. Jag är oavsett vad inte färdig på långa vägar.. så kan dröja lite innan det kommer upp här... Så nu är det bara photoshop, illustrator och koder, färger och typsnitt som snurrar i mitt huvud. Allt får lättas upp med lite musik.


Detta är det enda ni får se just nu... Ni får hålla ut haha.

Nedan kan ni se lite av den musiken som gör mig sällskap i kodandet och designandet. Få inte en chock av min väldigt blandade stil...

Higher Ground - Red Hot Chilipeppers
The Pretender - Foo Fighters
Edge of Desire - John Mayer
Swan Lake - Scene
Jag ger dig min morgon - Fred Åkerström


Words from the heart

2011-11-10 @ 20:43:00 Kategori-Vackra ord och meningar Kommentarer (5)

Life is like a battlefield

2011-11-10 @ 18:25:50 Kategori-Vackra ord och meningar Kommentarer (4)
       

Ögonblick blir till evighet

2011-11-10 @ 17:12:37 Kategori-Inredning Kommentarer (4)
För ett tagsen målade jag om en byrå. På den har jag nu placerat en vacker rund glas skål med smycken i. Smycken är en väldigt vacker inredningsdetalj. Det har man ju ofta hemma med en massa.. inget man behöver köpa nytt. Ett litet tips ifall ni vill pyssla och ändra om hemma! Ta vara på smyckena.Walking in the garden

2011-11-10 @ 16:16:56 Kategori-Naturfoto Kommentarer (3)
Jag var nyss ute och vandrade runt lite i trädgården med kameran och fotade lite. Ni kan se några bilder från det nedan. Nu sitter jag och redigerar lite foton och lyssnar på musik..

Jag hoppas att jag ska komma igång lite mer med bloggandet snart. Är också lite småsugen på att göra en helt ny design till bloggen. Men vi får väl se.. Skulle behöva planera om hela upplägget och måtten för att det ska passa bilderna lite bättre isåf.


Nikon D7000 + AF Nikkor 50mm f/1.8D

Mobilblogg - ritar

2011-11-09 @ 21:26:22 Kategori-Vardag Kommentarer (2)

Ikväll blir det ett litet inlägg med mobilen från mig. Jag är lat och har ingen lust att sätta igång datorn eller greja med den.

Just för tillfället så sitter jag och ritar. Jag tror jag har kommit in i en liten ritperiod.. Dem är relativt sällsynta då jag är så kritisk på mig själv just när det kommer till att teckna och gärna ger upp när det inte går som jag vill. Men nu har jag gett mig tusan på att jag ska utvecklas och bli bättre på det! Man kan inte vara bra på något utan att ha tränat. Så är väl bara att fortsätta nu då...


In memory

2011-11-06 @ 23:11:58 Kategori-Vardag Kommentarer (12)

Detta inlägget avviker helt från vad jag normalt sett brukar skriva. Men jag känner ändå att jag vill och borde göra det.

Vid detta laget har säkert alla hästmänniskor hört om det men i eftermiddags under världscupen i Verona så föll OS hingsten Hickstead ihop inne på banan och dog precis efter att han kommit i mål med sin ryttare Eric Lamaze på ryggen. Det ryktas om en hjärtattack eller liknande.

Jag har under mitt liv hållt på med hästar fram till för ett år sen när jag bestämde mig för att lägga ner det då jag förlorade hästen jag älskade allra mest. Min lilla ängel.

Trots allt detta Finns självklart hästflickan kvar inom mig och idag går mina tankar till alla som drabbats av detta speciellt till Eric och självklart till vackra Hickstead som nu galopperar på Trapalandas gröna ängar.

Bilden är lånad från www.startinggate.ca


Julklappspyssel

2011-11-04 @ 09:47:13 Kategori-Pyssel Kommentarer (23)
Igår så smygstartade jag som sagt lite med julkappspysslandet. Hela golvet var fullt av papper, snören och julklappar. Jag har väldigt länge velat göra "klassiska gamla paket", men det har aldrig blivit av förrens nu...


Till min hjälp hade jag vanligt klassisk brunt presentpapper, snören i vackra färger, vanligt paketsnöre, paketvax (eller vad det nu heter), ett "föråldrat notisblock", pennor och diverse andra saker till lite andra paket jag gjorde. Brunt presentpapper kan man köpa i princip var som helst. Tror detta är köpt på rusta.

Det jag menar med föråldrat notispapper kan man ju undra haha.. Det är helt enkelt ett gammal block med små lappar jag har hittat som har legat så att det har blivit lite gammalt i utseendet. Precis som dem gamla ritblocken man hade när man var liten blev efter ett tag.

Paketvaxet är också köpt på rusta, men finns i vilken affär som helst bland alla julsaker. Vi köpte en paket där man fick med både rött och silvrigt vax. Kul för då kan man variera paketen lite. Och på den fina stämplen står det såklart god jul. Det är dock lite trix med att få det snyggt.

Trots mina klassiska paketer gjorde jag några med lite mer dekorativt papper också. Jag gillar ju text väldigt mycket.. så kan ju säga att pappret på bilden med text på gick hem hos mig.

Här kan ni se resultatet av skapandet av de gamla klassiska paketen. Tycker det är så himla fint!

Bli inte ledsna om eran vaxstämpel inte blir så tydlig och snygg.. det är lite knepigt helt enkelt. Mina blev inte så vackra dem heller haha. Men man ser faktiskt att det står god jul, dock inte på bilden. Men mitt bästa tips: Mycket vax i en så jämn cirkel som möjligt och snabbt dit med stämplen och håll kvar tills den lossnar.


Julklappsinslagning och bokläsning

2011-11-03 @ 17:12:42 Kategori-Vardag Kommentarer (4)

Jag ber återigen om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Varit ur form och inte alls känt mig inspirerad att skriva nånting alls. Jag har inte heller fotograferat på några dagar, så inget nytt material.

Den här dagen har bestått av ett par mysiga höstpromenader i dimma och att ta det lite allmänt lugnt. Jag har också hunnit med lite julklappsinslagninig. Här är en bild fotad med iphonen, men kommer försöka lägga upp mer från det snart för systemen fik vara med och leka haha. Det var i alla fall väldigt mysigt att slå in några av de första julklapparna. Jag kör en rätt klassisk stil i år! Blir riktigt snyggt om jag får säga det själv.

Igår var jag och inhandlade en ny bok som jag tänkte börja läsa ikväll med. Kärlekens arkitekt heter den.. Bara omslaget på boken är jättesnyggt! Haha


Hästsport på fotografi

2011-11-01 @ 09:40:46 Kategori-Djurfoto Kommentarer (8)
Kollade återigen lite gamla mappar och hittade den här bilden. Den fotade jag under Falsterboveckan 2010. Mitt i allt detta kom jag på mig med att sakna hästfotograferandet lite. Och just detta med hästsport, det är lite av en konst att lyckas med. Och jag vet inte riktigt om jag kom så långt som jag ville med det...Jag har mängder av foton från olika tävlingar men detta var den enda bilden som jag hade på hårddisken som jag brukar ha framme. Funderar på om jag skulle ge mig på att försöka leta upp dem andra. Kan vara kul att se vad man har..
Jag som driver bloggen är en tjej på 19 år som har ett väldigt stort intresse av blandannat foto, film, design och inredning. Har också en förkärlek till slott och solnedgångar.

Alla bilder på bloggen är fotade av mig (om inget annat står).
Och du får ej ta bilder utan mitt tillstånd.